Požadavky na stravovací provozy
Vybavení stravovacího provozu související dokumentací
a) Povinnosti vyplývající ze zajištění DDD
b) Provozní řád
c) Havarijní řád
d) Sledování alergenů
ve stravovacím provozu
e) Režim hospodaření s odpady
f) Povinnosti při nakládání s obaly
g) Režim hospodaření s nebezpečnými chemickými látkami
h) Plán školení jednotlivých pracovníků
(hygienické minimum, HACCP
– strukturováno podle pozic)
i) Sanitační řád a zacházení s čistícími a dezinfekčními přípravky
j) Vypracování plánů
pohybu osob, surovin a pokrmů
v provoze (z
hlediska křížení cest)
k) Reklamační řád
l) Evidence zdravotního stavu zaměstnanců
1. Dokumentace ohlášení činnosti, ZP, HACCP…
2. Školení záznam o školení
3. Osobní hygiena pracovní oděv, obuv, chování
4. Provozní hygiena udržování čistoty
5. Stavebně technický stav údržba, opravy, malování, VZT…
6. Suroviny dodací listy, přejímka, reklamace
7. Zacházení s potravinami DS, křížení, teploty, značení
8. Chladící řetězec záznamy o kontrole teploty
9. Nakládání s odpadem smlouva o odvozu
10. Postupy regulace škůdců smlouva a doklad o DD
11. Sanitace sanitační řád
12. Kvalita vody protokoly (u studny)
Vybavení stravovacího provozu související dokumentací
• Provozní řád -povinnosti vyplývající ze zajištění DDD
• Havarijní řád -sledování alergenů ve stravovacím provozu
• Režim hospodaření s odpady -povinnosti při nakládání s obaly
• Režim hospodaření s nebezpečnými chemickými látkami
• Plán školení jednotlivých pracovníků (hygienické minimum, HACCP – strukturováno podle pozic
• sanitační řád a zacházení s čistícími a dezinfekčními přípravky
• Vypracování plánů pohybu osob, surovin a pokrmů v provoze (z hlediska křížení cest)
• Reklamační řád -evidence zdravotního stavu zaměstnanců