Posloupnost jednotlivých chodů
Posloupnost jednotlivých chodů
. aperitiv
. studené předkrmy (saláty, plněná zelenina a ovoce,
výrobky z vajec a ryb, masité předkrmy, speciality,
smíšené předkrmy, předkrmy pro 2 osoby);
· polévky (vývary, bílé polévky, zvláštní a speciální polévky);
· teplé předkrmy (z ryb, masa, vajec, zeleniny, hub, těstovin,
rýže a různé speciality);
· ryby (sladkovodní, mořské, korýši, lasturovci);
· drůbež (hrabavá, vodní v pořadí podle velikosti);
· zvěřina (pernatá, srstnatá, nízká, spárkatá, vysoká a černá);
· dětské pokrmy (zvlášť upravené a poloviční porce);
· lehká a zdravotní jídla, popř. dietní pokrmy (podle poptávky);
· speciality (dne, šéfa kuchyně, provozovny, oblasti, kraje,
země apod.);
· hotové pokrmy (nejprve pokrmy z masa v pořadí
podle druhu masa – hovězí, telecí, vepřové, mleté, skopové a droby,
potom pokrmy bezmasé; uvnitř těchto skupin se pokrmy dělí ještě
podle úpravy – vařené, zadělávané, dušené, zapékané,
pečené všemi způsoby a smažené pokrmy);
· pokrmy na objednávku (pořadí jako u hotových pokrmů);
· zeleninové, bezmasé pokrmy
(běžné, speciality–mohou být součástí hotových pokrmů nebo minutek);
· teplé přílohy, zeleniny, kompoty, salát;
· studené pokrmy (studené pečeně, drůbež, uzenářské výrobky, směsi,
speciality – při malém výběru mohou být součástí studených předkrmů);
· sýry (krémové, tvrdé, plísňové, dezertní);
· teplé moučníky (vařené, pečené, smažené);
· studené moučníky (zákusky, pudinky, krémy);
· zmrzliny (poháry, bomby, speciality);
· ovoce (domácí, dovážené, ovocné saláty).
. digestiv